yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Dahası, yangın bapsı yangının yayılmasını durdurduğundan, yangının yıkıcı ekonomik etkilerini bile azaltır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin birebir izin olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

 Bir kuruluşda veya katlarında kâin her kullanıcı bağırsakin, özge kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan veya mekânlardan geçmek zorunda kalınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara aracısız erişim sağlamlanması gerekir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik gibi faktörlere sargılı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının henüz yüksek bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz kazançlı olabileceği konusunda hemfikirler.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve oturakında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Bu nedenle yangın kaynaklı emanet kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu manzara yangın merdiveni imalatı bağırsakin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır. 

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın kararlı testleri gestaltlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile müteallik tetkik geliştirme çhileışmalarımız vardır. 

Yangın Bapsı Yürütüm Amacı Yangın baplarının üretim Yangın Kapısı amacı in katkısızlığını koruyup yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik anında bapnın rahatlıkla açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangınlar çok çabuk dağılabilen ve her kavuşum yanmasına sebep olan çok önemli felaketlerin başlangıcında gelmektedir. Bundan dolayı ömür alanlarında mecburi olan yangın merdivenleri methalinde kullanılan bapların yangına dayanıklı olması gerekir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü karakol şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı dâhilin nispeten teamüllevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha güçlü mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page